Снимка: Reuters
fallback

Изтребител на украинските ВВС нанесе въздушен удар по сградата на луганската областна администрация, след което на четвъртия й етаж започна пожар.

Загинали са най-малко петима мирни жители, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на шефа на пресцентъра на самопровъзгласилата се Луганска народна република.

Към сградата веднага са се отправили голям брой линейки на "Бърза помощ" и противопожарни камиони. Спасители с подвижни стълби са влезли в горящото здание, окупирано от проруските сепаратисти, за да потушат пожара и да окажат помощ на ранените, които са най-малко 10. Някои от тях са в много тежко състояние.

Районът на сградата е отцепен от мъже във военни униформи, които молят хората да се разотидат.

"Очакваме и втора въздушна атака", казаха от пресслужбата. По-рано оттам съобщиха, че при въздушния удар са използвани касетъчни бомби и че сградата е частично разрушена, в резултат на което има загинали и ранени,чийто брой се уточнява.

Ръководството на ЛНР се обърна с молба към жителите да напуснат района на областната администрация, защото "в
градинката срещу сградата има невзривили се при нападението бомби". Според съобщение на градската администрация на Луганск срещу сградата е била хвърлена "шумова бомба".

От пресцентъра съобщиха още, че проруските опълченци са взривили "от съображения за сигурност" един мост в селището Луганская, където украинските ВВС също са нанесли удар по опорен пункт на опълчението. Там също има жертви, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

165

Анонимен

преди 9 години

До басиNikoko, nie si obichame rusnacite

164

тодор

преди 9 години

В Украйна в момента се извършва геноцид срещу рускоезичното население.....главните виновници са Киевската фашиска хунта,САЩ и циничния европейски съюз,който не иска да разбере че основната цел на САЩ.....е да прекрати всички връзки на Европа с Русия.Радвам се че в България има хора които разбират това въпреки откровените лъжи които бълват канал 1,бтв и други.Не на фашизма.

163

анонимен

преди 9 години

до 239 - отвори си книгата по история и прочети защо и как е започнала тъй наречената Зимна война през 1939 г.

fallback