Снимка: Reuters
fallback

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) арестува в Крим диверсанти от украинската радикална групировка "Десен сектор", съобщиха от ведомството, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Престъпната група планирала "диверсионно-терористични акции в Симферопол, Ялта и Севастопол", след което смятала да унищожава жп мостове и далекопроводи.

Федералното следствие образува наказателно дело срещу О. Г. Сенцов, С. Г. Афанасиев, А. В Чирни и А. А. Колченко. По данни на ФСС четиримата се канели по-специално да взривят самоделни експлозивни устройства през нощта срещу Деня на победата - 9 май, край мемориали в Симферопол, а през април - да опожарят градския офис на руската общност в Крим и местното представителство на руската партия "Единна Русия".

При обиски в жилищата на заподозрените са открити експлозиви, огнестрелни оръжия, боеприпаси, туби със запалителнасмес, противогази, националистически атрибути и др.

Според ФСС арестуваните са направили самопризнания, според които са организирали
терористични атентати в Крим, за да дестабилизират обществено-политическата обстановка на полуострова, с което да провокират Москва да изключи Крим от състава на федерацията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ukrain-inform

преди 8 години

Дмитрий Тимчук военен кореспондентОперативни данни на организацията Информационна съпротива (ИС):През последното денонощие в зоната на конфликта в Донбас руско-терористичните войски продължиха активно да обстрелват позициите на украинските войски както със стрелково въоръжение (фактически по цялата линия на съприкосновение между страните), така и с използването на 122-мм и 152-мм артилерия, бронирана техника, 82-мм и 120-мм минохвъргачки. Регистрирано е и използване на РСЗО.

15

rustam

преди 9 години

бог да ги прости

14

,

преди 9 години

ИТАР ТАСС -"Около 300 украински наемници от Сирия се бият в югоизточна Украйна".Тези терористи,които са се били за свалянето на Асад и за разкъсването на Сирия на парчета,са се присъединили към Десния сектор,където да продължат терористичната си активност срещу руското население,което не желае да бъде управлявано от терористи.en.itar-tass/world/733865

fallback