Виктор Янукович Снимка: архив, Reuters
fallback

Изборите за украински президент вместо стабилност и мир донесоха на народа само смърт и страдания, се казва в изявление на сваления през февруари президент Виктор Янукович, предадено на ИТАР-ТАСС.

"Мнозинството украинци смятаха, че с идването на новата власт политическата криза ще бъде преодоляна и ще настъпи мирен период - народът е уморен от противопоставянето, изразило се в истинска война", подчертава Янукович.

Oще по темата
Той припомня, че още когато е водил преговори с лидерите на опозицията за политическо уреждане на кризата през февруари, "европейците не преставаха да предупреждават за недопустимостта на насилие от страна на властта".

Днес обаче "украинците гинат с одобрението на някои ръководители на демократични страни, които вместо да осъдят насилието, започнаха преговори за доставки на оръжие", продължава Янукович.

Той призовава киевските власти да спрат "кървавия фойерверк, който предизвиква гнева и проклятието на майките, виждащи смъртта и страданията на своите деца, мъже и синове".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 9 години

QNUKOVI4 KADE SERE6 SEGA BRE MUTRO KOMUNISTI4ESKA KATO TI VZEHA ZLATNIA KENEF . V KREMAL LI ??? V GOLEMIA KREMALSKI KENEF I DRUGARQ *** TI BAR6E GAZA

39

Анонимен

преди 9 години

тоя още ли има наглостта да се появява ?

38

Атанас

преди 9 години

До Анонимен 37Балтийските страни Латвия и Естония в цялата си история са имали своя държавност само от 1918 до 1938 г. Много се ежат, но плачат, когато Онищенко (главният ветринарен доктор на РФ) забрани вноса на мляко и сирена от там, а те само с това могат да излезнат на пазара. Пардон, и със шпроти. Не напразно руснаците им викат "шпроти"...

fallback