Снимка: Reuters
fallback

Броят на безработните в света ще нарасне с 3,2 милиона души през тази година, като общият брой на хората без работа ще достигне приблизително 203,2 милиона души. Тази прогноза се съдържа в доклад за заетостта, огласен днес от Международната организация по труда (МОТ), предаде ИТАР-ТАСС.

Според експертите на МОТ след пет години, т.е. през 2019 г., броят на безработните се очаква да нарасне до 213 милиона души. Основен фактор за този процес не е влошаващата се глобална икономическа ситуация, а нарастването на икономически активното население, особено в развиващите се страни.

Високо остава равнището на младежката безработица, показват още данните. Тринайсет на сто от хората на възраст между 15 и 24 години нямат постоянни доходи. Това се равнява на 73,6 милиона млади хора, което е с 4,1 милиона повече спрямо 2007 г.

Докладът е публикуван преди предстоящата 103-а сесия на Генералната конференция на Международната организация на труда (МОТ), която се открива утре, посочва агенцията.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 9 години

DA MU MISLQT BOGATITE,OT TQX STE SE VZIMA,GOLQMO KRADENE STE STANE

10

беден

преди 9 години

do 12: пий си хапчетата, седни си на *** и не чакай да ти падне торба пари на готовонамери начин и забогатей (щом парите са ти толкова важни), с плюене по форума само няма да стане, това ти го гарантирам

9

asd

преди 9 години

Мисля, че няма година в която милиардерите да не увеличават общото си състояние. Това е достатъчен факт, че средната и бедната класа поемат негативите на въпросната "глобална икономическа ситуация" (звучи като онзи лозунг "Да живее международното положение!"). Скоро хората ще тръгнат масово на лов за богаташи. Тогава ще разберът грешката си, но ще е късно.

fallback