Снимка: Reuters
fallback

Москва отбелязва високата избирателна активност на референдумите в Донецка и Луганска област в Украйна и се отнася с уважение към волеизявлението на жителите на тези региони. Това съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Oще по темата
„В Русия внимателно наблюдаваха подготовката и провеждането на референдумите в Донецка и Луганска област в Украйна. Отбелязваме високата активност на населението въпреки опитите за проваляне на гласуването“, се казва в съобщението.

Кремъл осъжда употребата на сила, „включително използването на тежко въоръжение срещу мирни граждани, довело до човешки жертви“.

Украинската армия подлага Славянск на минометен обстрел, информира по-рано агенцията, а президентската администрация в Киев съобщи за източноукраински "опълченци", ликвидирани при антитерористичната операция в региона.

Пресслужбата на Кремъл изразява надежда, че "практическото осъществяване на резултатите от референдумите ще протече цивилизовано, без някакви рецидиви на насилие, чрез диалог между представители на Киев, Донецк и Луганск".

Русия ще приветства "всякакви посреднически усилия" с цел установяване на такъв диалог, "включително по линия на ОССЕ", се казва в прессъобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Руснак

преди 9 години

Добрият държавник трябва преди всичко да гледа народа си,да не се кара с другите страни,освен ако не е наложително.Такъв последен сте имали бай Тошо,оттам нататък само ***

91

Руснак

преди 9 години

До АнонименНе се дължи мизерията на Русия,а на продажни некадърници,които са ви управници,които знаят само да *** *** без значение на кого,стига да се плащаРусия ви е виновна,прогледнете най-накрая!!!

90

Анонимен

преди 9 години

АМИ ЗАЩО НЕ ПРИЗНАЕ ИЗБОРА НА НАСЕЛЕНИЕТО В ЧЕЧНЯ, ИНГУШЕТИЯ И НА ПОЛОВИНАТА СИ ТЕРИТОРИЯ В ДАЛЕЧНИЯ СЕВЕР И СИБИР?!

fallback