Снимка: Reuters
fallback

Националната гвардия на Украйна твърди, че е изтеглила подразделенията си от епицентъра на събитията в Мариупол, обяви ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на сайта на гвардията.

"Към 8 часа местно време на 10 май обстановката в град Мариупол остава силно напрегната. Сега силите на Националната гвардия са изтеглени от епицентъра на събитията", посочва в съобщението на украинското министерство на вътрешните работи.

По-рано бе съобщено, че вчера украинските сили за сигурност са открили огън от бронирани коли по участници в митинга в чест на Деня на победата пред сградата на местното управление на МВР в пристанищния град Мариупол в Донецка област.

Както Dnes.bg съобщи, при стрелбата бе обявено, че са загинали близо 20 проруски сепаратисти.  По данни на властите на самопровъзгласилата се Донецка народна република при стрелбата са загинали най-малко 10 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 10 години

До KiLL Em AllФашизмът всъщност е - корпоративизъм - вследствие на капитализъм , защото означава - превземане на държавата от корпорациите . Всичко това води до създаване на общество , което осмисля своето съществуване / земен път и се опитва да запълни своите духовни празнини чрез конуматорство.

63

Анонимен

преди 10 години

гледайте по ю туб как националната гвардия същите от правия сектор избиват мирното население и полицайте които не се съгласиха да стрелят срещу народа

62

Анонимен

преди 10 години

Фашизмът отново се надига в Европа! ХОРА БДЕТЕ!

fallback