Сергей Лавров. Снимка БТА
fallback

Руският външен министър Сергей Лавров обвини днес европейците, че си затварят очите за подема на "фашизма" в
Украйна, и спомена в тази връзка смъртта на четирийсетина проруски активисти в южния украински град Одеса, предаде Франс прес.

"От много години вече в Европа си затварят очите за това как тази идеология добива нови следовници, как пропагандаторите й вербуват все нови последователи, организират маршове в чест на бивши есесовци", заяви Лавров на церемония по случай наближаващата годишнина от победата над нацисткия режим през 1945 г.

"Станалото в Одеса на 2 май е чист фашизъм", изтъкна руският министър.

Oще по темата
Близо 40 души, главно проруски активисти, загинаха в петък в профсъюзния дом в Одеса, опожарен, докато се бяха укрили там след сблъсъци с украински националисти, напомня агенцията.

"Няма да позволим да бъдат заметени под килима фактите, както се опитва да стори управляващата коалиция, която скри разследването от обществеността", увери първият дипломат на Москва.

Той обеща "нито частица от истината да не остане неразгласена", посочва ИТАР-ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Болен Сидеров

преди 10 години

Ако по тебе стрелят с автомат, и ти отговориш на огъня и те изкарат фашист...значи ли че си такъв !? Не ме *** какво си плямпат руснаците.Факт е че група руски *** превземат ДЪРЖАВНА собственост и отказват да напуснат.След като не става с мирни средства, какво да прави държавата!? Да ги чака да си поживечт ли?

110

rumen221

преди 10 години

И в ЕС имало честни хораПолитологът Йохан Бекман, доцент от Университета в Хелзинки коментира: - Това, което стана в Одеса, е истински геноцид! И със сигурност отговорност за това носят националистите и Десен сектор. Но и ЕС има своята вина. Достатъчно дълго ЕС даваше картбланш на новото ръководство на Украйна.- Ще ви кажа и друго в Киев управлява хунта, профашискта хунта. Това е нелегитимна власт!.- НО В КОЯ ДЪРЖАВА ФАШИСТИТЕ НЕ СА ДИВАЦИ И ВАРВАРИ?!Та какви избори ще правят, какви 5 леваhttps://youtube/watch?v=YLl83QwWA9Y.

109

Garibaldi

преди 10 години

Господа форумци не се напъвайте да опонирате на *** журналисти,политолози, коментатори в сутрешните блокове,платените социолози,които пишат тук в Днес БГ.Те си личат по минусите,които справедливо им слагате на постингите.Това са слугите на господарите на новия световен ред в България / демократи и русофоби /,и други чорбаджии и гангстери.Много ще Ви трият коментарите,затова не ги закачайте,не си заслужава тези нещастници да вредят на Вашето здраве.Няма да ги изброявам Вие знаете кои са! И блудкавиблогъри също!

fallback