Снимка: Reuters
fallback

През последните 10 години Ватикана е разследвал 3420 обвинени в педофилия свещеници и е лишил от сан 884 от тях, заяви постоянният наблюдател на Светия престол към европейските агенции на ООН и други международни организации архиепископ Силвано Томази.

Той обяви  това в отговор на въпроси на експерти в рамките на обсъждането на националния доклад на Ватикана на 52-ата сесия на Комисия към ООН срещу изтезанията, предаде  ИТАР-ТАСС.

Томази обаче подчерта, че от юридическа гледна точка Римокатолическата църква не може да носи отговорност за извършени в други страни престъпления.

Юрисдикцията на Светия престол не може да обхваща други държави, а извършените в тях  престъпления попадат под националното правораздаване и трябва да се разглеждат въз основа на местното законодателство, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Nik

преди 9 години

3420 разкрити педофили,сигурно още толкова неразкрити,а още колко са ,един господ знае,а останалите сигурно са .Сигурно 80-90% са извратеняци.Май това е Ватикана.

25

Анонимен

преди 9 години

СЕКСУАЛНА ОРИЕТНАЦИЯ Е

24

ариел

преди 9 години

Скандалът с прането на пари става известен през 1968 г. заради промяна в италианските финансови разпоредби, които осигуряват по голяма прозрачност. За да се предотврати скандал, който би възникнал, ако обществеността научи мащаба на спекулациите и операциите на Банка Ватикана, папа Павел VI назначава Микеле Синдона за папски финансов съветник, който да разпродаде собственост, да премести парите отвъд океана и скрие целия размер на богатството на Ватикана. Синдона е главният виновник за значителния приток на пари, когато започва да пере парите от хероин на престъпното семейство Гамбино (взимайк

fallback