Снимка: Reuters
fallback

В югоизточна Украйна привържениците на федерализацията успяха да си върнат контрола на Славянск, Краматорск, Константиновка и Андреевка, съобщи телевизия "Россия-24", цитирана от ИТАР-ТАСС.

В резултат на настъплението на опълченците украинските военни били принудени да се изтеглят в посока на летището в Краматорск, пише БТА.

Oще по темата

По-рано днес пресслужбата на украинското министерство на вътрешните работи съобщи, че украинските войски, продължаващи щурма срещу Славянск, са превзели местния телевизионен център.  

Както Dnes.bg писа, Краматорск, на около 15 километра южно от Славянск, стана сцена на ожесточени сблъсъци, след като властите в Киев наредиха "контратерористична" офанзива, за да бъдат овладени сепаратистките размирици в източната част на страната. През изминалата нощ в Краматорск е пристигнал вертолет с военни и е започнала престрелка. Представител на проруските активисти заяви през телевизионен канал, че бронираната техника, навлязла в града, стреля по мирното население. В Краматорск очевидци разказват за навлизане на танкове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

морски

преди 10 години

Слава на Русия!

30

антиглобалист

преди 10 години

Янукович го беше избрал народа на Украйна, не на Русия. А тия бандеровски фашисти никой не ги е избирал. А пардон избра ги Нюланд - пордната американска след Олбрайт и Хилари. Руснаците са готови и на партизанска война, но няма да се предадат. Скоро и целият народ на Украйна ще се вдигне срещу тия антиправославни проамерикански хунтаджии. На протест пред американското посолство. Сащ империя на злото!

29

Бънди

преди 10 години

Нещо не разбирам. Има хора, които подрепят незаконните действия, на едно незаконно правителство срещу собственият му народ, защото народа не ги иска.Народа не ги иска, защото никой не ги е избирал.

fallback