Снимка: БТА
fallback

Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН във връзка с операцията на киевските власти в Югоизточна Украйна, съобщи пресслужбата на постоянното представителство на Русия в ООН, цитирана от ИТАР-ТАСС.

"Русия свиква открито заседание в Съвета за сигурност във връзка с наказателната операция на Киев", заяви представителството. Според източник на агенцията заседанието може да започне още тази вечер.

Oще по темата
Това ще бъде 13-ата среща от началото на украинската криза. Нито една от предишните официални срещи и консултативни заседания не доведоха до приемане на обща позиция на Съвета по този въпрос, посочва Франс прес.

Украйна предприе днес на зазоряване военна операция срещу бастиона на проруските сепаратисти Славянск. Киев загуби двама войници и предизвика гневна реакция на Русия, която заяви, че с тези си действия Украйна върви към катастрофа.

В южния украински град Одеса проруски активисти нападнаха привърженици на киевските власти, в резултат на което десетина души бяха ранени, посочи Франс прес, цитирана от БТА.

Според кореспондент на ИТАР-ТАСС обаче сблъсъците са били провокирани от около хиляда и петстотин радикално настроени привърженици на киевските власти и ултраси на местния футболен клуб "Черноморец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 10 години

Ще подкрепя 25. Наистина, и аз знам, когато немците са се изтеглили, са оставили чисто, поведението им е било добро. Когато са дошли руснаците, всичко е било свинщина, *** и безобразие. То при тях и сега е така, пазят чисти само Москва и Пегербулг. Другите им градове наподобяват Максуда.

24

Анонимен

преди 10 години

Обама и Меркел са едни много сериозни, разумни и много отговорни политици. Биха могли да вземат дори и още по-добри решения, но ситуацията е много заплетена.

23

Уточнение

преди 10 години

В други източници се казва, че Русия иска свикването на ОТКРИТО заседание на Съвета за сигурност. Не е съвсем ясно за кого е открито - за журналисти или за дипломати-представители на страни-членки на ООН, които в момента не членуват в Съвета за сигурност. Ако наистина се предвижда медийно отразяване, вероятно руснаците имат какво да ПОКАЖАТ на онези, които се възползват от дадената им възможност.

fallback