Снимка: Reuters
fallback

Тази нощ в центъра на Киев ще се състоят маневри на въоръжените сили на Украйна, съобщи правителството на страната, предаде Ройтерс.

Oще по темата
В изявление, поместено на правителствения уебсайт, се казва, че през нощта на 30 срещу 1 май в столицата ще има "тактическо-специални учения". Към жителите и гостите на Киев се отправя предупреждение, че по централните улици на града ще преминават "колони бойна техника".

По-рано днес и.д. президент на Украйна Олександър Турчинов каза, че украинските въоръжени сили са в пълна бойна готовност поради "реалната заплаха" от руско нашествие в Украйна по суша.

Турчинов призна, че централното правителство не контролира обстановката в източните Донецка и Луганска област.

ИТАР-ТАСС също цитира съобщение за предстоящите маневри, направено от пресслужбата на киевската градска държавна администрация, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 9 години

Брюксел. Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви, че действията на Русия представляват заплаха за целия свят, предаде Обозреватель.Ситуацията в Украйна е най-голямата заплаха за стабилността и сигурността в Европа след падането на Берлинската стена, смята Барозу.

62

румен221

преди 9 години

Късно е за юнаклък- Заради бездарната политика на САЩ и Е.С. към събитията в Украйна закъсня и диалогът за Единна Украйна. Сега процесите водят към федерализиране, конфедерация или към разделянето на Украйна. - Смятям, че Украйна от Президентска ще стане Парламентарна конфедерация (като Швейцария), за да може сблъсъкът, който сега е на улицата, да търси решение в парламента, както в България.(Ако ние бяхме президентска република, по вина на красавеца Плевнелиев, ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА НАШИТЕ ФАШИСТИ ДА СА ПРОЛЕЛИ БЪЛГАРСКА КРЪВ!).

61

Дааа

преди 9 години

Киев си събира армията в града ,щото ако я пусне извън него ще остане без армия...

fallback