Снимка: Булфото, архив
fallback

Силите за сигурност в Истанбул и Одрин са разбили престъпна група от 12 души, които организирали нелегален трафик на имигранти от близкоизточни държави към България и Гърция.

Oще по темата

Групата е разкрита в резултат на неколкомесечно проследяване от специализираните екипи.

Операцията за залавяне на трафикантите е извършена по нареждане на републиканската прокуратура в квартала Газиосманпаша в Истанбул и Истанбулското областно командване на
жандармерията.

Екипите предприели едновременни акции на 16 различни адреса в Истанбул. В едно от претърсените жилища били намерени над 50 имигранти от Афганистан, Ирак, Пакистан и Палестинската автономия.

Каналджиите взимали между 500 и 2000 долара на човек.

Всички от престъпната група са били задържани и предадени на съдебните власти, които са издали заповед за задържането им в ареста.

Имигрантите ще бъдат експулсирани.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 10 години

Евала на турците! Не са меки китки като нас!

28

Анонимен

преди 10 години

За каналджийте присъдите трябва да бъдат ДОЖИВОТ, защото с вкарването на нелегални влизат и много джихадисти. При бъдещ атентат, който ще стане ,ако афро-арабите не бъдат изгонени от България, то каналджийте стават съучастници.

27

Анонимен

преди 10 години

Е сега ГЕРБ и подвластните му медии да не плачат толкова за чужденците,лесно е когато не си на власт.Това разкритие доказва правотата на тези,които не искат с лека ръка да си вкарваме терористи и радикални ислямисти,което май е едно и също.

fallback