Снимка: архив Ройтерс

Базираната в Дания компания за производство на играчки Lego насочва вниманието си към все по-заможната средна класа в Китай.

За целта фирмата ще изгради нов завод в провинция Джъдзян, а една от целите ѝ ще е да се бори с множеството фалшиви детски продукти в страната, пише Red Luxury.

Фабриката ще бъде третата най-голяма за компанията в световен мащаб. Тя ще отвори врати през 2017 г. и в нея ще работят 1500 души.

Lego, която е позната със своите детски конструктори, отбеляза 50% растеж в Китай миналата година. По думите на изпълнителния директор на компанията Йорген Виг Кнудсторп страната се е превърнала в най-бързо развиващия се пазар за Lego.

„Ние искаме да бъдем част от модернизацията на Китай“, отбелязва Кнудсторп.

Новият завод на компанията ще се намира на 100 км от Шанхай и ще покрива площ от 315 хил. кв. метра. От Lego обявиха, че ще има възможности и за по-нататъшно разширяване. Въпреки това компанията отказа да разкрие колко точно инвестира в завода, но обяви, че сумата е повече от 100 млн. евро.

Lego предвижда да създаде и център за дистрибуция в Шанхай, който да обслужва пазарите в Азия. Част от продукцията на новия завод ще се изнася в други страни, включително в Япония и Южна Корея.

Пазарът на играчки в Китай се разрасна през последното десетилетие. Продажбите надхвърлиха 100 млрд. юана миналата година, твърдят анализатори. 

Още новини за пазара на играчки можете да прочетете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase