Барак Обама. Снимка: архив, Reuters
fallback

САЩ обявиха нови санкции срещу Русия заради политиката й спрямо Украйна. Те засягат седем длъжностни лица от Руската федерация и 17 компании, съобщи ИТАР-ТАСС.

Oще по темата
Според обявените от говорителя на Белия дом мерки двама от седмината са хора от близкото обкръжение на президента Владимир Путин, а всичките 17 компании са свързани с хора от това обкръжение.

Министерството на търговията на САЩ въвежда спрямо 13 от тези компании и "допълнителни ограничения".

Замразяват се банковите авоари и се забранява пътуване до САЩ на Олег Белавенцев, Сергей Чемезов, Дмитрий Козак, Евгений Муров, Алексей Пушков, Игор Сечин и Вячеслав Володин.

Най-известното име сред тях е Игор Сечин – дългогодишен сподвижник на Путин, работил с него още в Санкт Петербург в началото на 90-те години, а по-късно и в Кремъл като него близък помощник и като вицепремиер.

САЩ ще забранят износа на високотехнологични продукти, които могат да спомогнат за укрепване на руския военен потенциал, добавя Ройтерс. Ще бъдат отнети всички издадени експортни лицензи за такава продукция, уточни Белият дом.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

173

Анонимен

преди 10 години

До Одисей 1Няколко бележчици към великия анализатор и познавач Улис:1.Не е Великобритания a Британия. Oтдавна не е велика. И че е евтина, евтина е, а защо непрекъснато повишават цените на обучението? А нейните поданициправят идиотскитрикове и театро, за да им излезе безплатна почивката у нас, сигурно от богатство? (ОстровА се пише с пълен член островЪТ)2.Прав си, че САЩ конкурира РАЗВИВАЩИ СЕ СТРАНИ другите не може. Заради големия енергиен разход в скоро време ще се греят на свещ, колкото и да се мъчат да запалят света, за да се оправят.

172

Анонимен

преди 10 години

До азЕ, да можеше... Че тук от смръднята на такива като тебе вече не се диша. А несе живее човешки така развихрихте крадливщината си, мошеничеството си и най-лошото генетичната си простотия и простащина, невежеството си, че затъмнихте слънцето, освинихте водата, изгорихте зеленината. А в Русия все още ги има и ще ги има векове. Ей това не търпи войводата на бандитите в света - САЧ. Иска да го изяде и изс.е.И теб също, въпреки че си вече разложен.

171

Анонимен

преди 10 години

А защо САЩ и под техен диктат независимият и демократичен Европейски съюз не въведат забрана и за Римски Корсаков, за Пушкин, за Шостакович, Рубинщайн, Чайковски, за великата руска култура, за основополагащите руски открития... Ех, колко силна е злобата на простака, придобил всичко с цената на чуждата кръв, с цената на чуждите мъки, с цената на терора и смъртта.

fallback