Снимка: БТА

Няколко души бяха ранени в източния украински град Донецк, когато проруски сепаратисти атакуваха митинг в подкрепа на единна Украйна, съобщи кореспондент на Ройтерс. Франс прес предаде за 14 ранени.

Десетки мъже, облечени във военни униформи и размахващи бейзболни бухалки, нападнали митинга, в който участвали около 2000 души. Нападателите хвърляли бомбички, използвали може би и шумова граната. Репортерът на Ройтерс твърди, че е видял най-малко пет души с рани по главата - и от едната, и от другата страна.

Раните не изглеждали животозастрашаващи, но насилието е поредният признак за засилващото се напрежение и за липсата на ред в Източна Украйна, отбелязва Ройтерс, припомняйки, че Донецк е един от градовете, които са под контрола на привържениците на федерализацията на Украйна.

След нападението на групата мъже митингът, на който се развявало украинското знаме и се скандирало "Донецк е Украйна", приключил.

Журналист на Франс прес също съобщава за събитията в Донецк. Той цитира един от пострадалите, украински журналист, който казва, че са ранени 14 души.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase