Юлия Тимошенко. Снимка: Reuters
fallback

Украйна трябва да стане член на НАТО, за да се защити от руската агресия, призова бившият украински премиер Юлия Тимошенко, цитирана от АП.

По думите на кандидатката за президентския пост на предстоящите на 25 май избори, по-рано подкрепящите членството в НАТО украинци са били малцинство, но агресивните руски действия в източната част на страната са довели до фундаментална промяна в обществените нагласи.

"Със своята война срещу нас, руският президент Владимир Путин успя да промени манталитета на украинците и да ни насочи в друга стратегическа посока", заяви тя.

Oще по темата

"В този случай, НАТО е най-добрият избор за Украйна", добави кандидатката за президент.

Както е известно, Тимошенко прекара в затвора две години и половина по обвинение за злоупотреба с власт, което според Запада беше политическо решение.

"Не мисля, че той ще започне Трета световна война", заявява Тимошенко за намеренията на руския президент Владимир Путин. "Мисля, че той просто изнудва света, знаейки че светът няма да допусне Трета световна война, и възползвайки се от това преследва незаконни и агресивни цели", добави бившата премиерка.

Тимошенко заяви, че приветства новият кръг на икономически санкции срещу Русия и изрази надежда те да бъдат "толкова силни, че Путин да спре агресията си и да се върне на територията на собствената си страна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

giorgio

преди 10 години

До АнонименБрат, ти си вече завършен *** или поне на такъв се правиш..., защо - не знам Но във всички случаи- честито!

123

Анонимен

преди 10 години

Дъртата крадла пак се обажда. Нещо беше изчезнала от хоризонта. Да не е билра на лечение в САЩ, при буля Обамица, както беше при баба Меркел. И сега се е върнала с нови умения, след интензивно облъчване в разните му там централи за *** продажни бръкми.

122

Анонимен

преди 10 години

До Независим Ако някога е имало Кърджалийска народна република, то нека се възстанови историческата даденост. Но тя е друга! Затова питам, а ти съгласен ли си на мястото надивашката завоевателка Турция от преди пет века, да се възстанови Византия (Гърция), Римската империя (Италия), Българското царство (България). Така че тъпо измисленият и отвреме-навреме тъпо повтарян от тебе въпрос, за който си представяш, че е убийствен и поставя на тясно българите, те прави само жалко човече, опитващо се да плаши. Внимавай само да не се опариш на огънчето, което подклаждаш.

fallback