Сергей Лавров. Снимка БТА
fallback

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Джон Кери, който се състоял по инициатива на американската страна, е подчертал необходимостта от спешни мерки за деескалация на ситуацията в Украйна, преди всичко прекратяване на военната операция срещу участници в протести и пресичане на агресивните действия на ултранационалистите от "Десния сектор", съобщи руското външно министерство, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Лавров отново повдигнал въпроса за политическите затворници, като призовал САЩ да използва влиянието си за освобождаване на арестуваните лидери на протестното движение в Югоизточна Украйна и призовал за начало на общоукраински национален диалог и конституционна реформа.

Двамата обсъдили предприеманите мерки за уреждане на ситуацията със задържаните военни наблюдатели от европейски страни, пристигнали в Украйна по покана на властите в Киев по силата на процедура, предвидена от Виенския документ от 2011 година за мерките за укрепване на доверието в областта на сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Крaси Г

преди 10 години

Зa обрaзовaне нa#9.*** след втори клaс децaтa знaят зa богaтaтa и необятнa Р У С И Я. usa имa 18трильонa дълг.Зеленaтa им хaртия е без обезпечение със злaто.ВЪЗДУХ ПОД НAЛЯГAНЕ С МНОГО ***

18

УФСЪ

преди 10 години

Русия балансира умело под ръководството на Путин и Лавров в международните води...Колко се радвам, всеки път като видя поредната победа на славянската православна култура! Дерзайте! Подкрепата към Путин и Лавров в момента е равна на подкрепа за нормалния, обикновен украинец.

17

СЛАВА УКРАЇНІ !

преди 10 години

До АнонименПартизанска война се води на собствена територия,не на чужда.

fallback