Джон Кери. Снимка, архив БТА
fallback

Американският държавен секретар Джон Кери обвини Русия, че не спазва поетите ангажименти съгласно женевското споразумение за успокояване на кризата в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Кери заяви, че ако Москва не предприеме незабавни стъпки за  намаляване на напрежението, това би било "сериозна" и  "скъпоструваща грешка". По думите му в такъв случай Вашингтон не би имал друг избор, освен да наложи допълнителни санкции.

Oще по темата

Според него времето, в което Москва може да промени своето поведение, изтича и САЩ са "готови да действат", посочва  Ройтерс. "Възможността за промяна на курса се затваря", предупреди Кери в изявление пред репортери в Държавния департамент.

"Ако Русия избере пътя на намаляване на напрежението, всички ние ще приветстваме това. Ако не, светът ще направи така, че със сигурност цената за Русия несъмнено да се увеличи",  заяви той.

По думите му Русия използва пропаганда, за да скрие това, което се опитва да направи в Източна Украйна, а именно да дестабилизира региона и да подкопае планираните за следващия  месец избори в Украйна.
Според него американското разузнаване разполага с данни, че руските специални служби "играят дейна роля в дестабилизирането на обстановката" в Украйна. По думите му "някои от агентите са били заснети в Славянск", посочва ИТАР-ТАСС.

Кери заяви, че правителството на Украйна "от самото начало" изпълнява женевското споразумение.

Според него светът признава "правилността на действията на украинското правителство", но вижда, че Русия е "застанала на пътя на дестабилизацията". (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

188

Анонимен

преди 10 години

Ех Кери Керкери що пак се изказваш там където не трябва,трай си там и тва е

187

Анонимен

преди 10 години

До 123Изобщо САЩ не ги е еня за Украйна. Тя е само средство, а нелегитимното и правителство маша в плана за война срещу Русия. Сега всемогъщите узурпатори на световна власт САЩ ще наказват още по-болезнено руската икономика. Каква морална чистота!!! Ще наказват Русия, че НЕ ИСКА да нахлуе в Украйна, та да имат САЩ повод да нападнат Русия. *** много умни тия от САЩ, бе! С коя част от тялото си го измислиха.

186

123

преди 10 години

Нащастни, болни русофоби. България беше на страната на Хитлер, а руската армия мина през България без един изстрел. Но за това пък Америка срина София с бомби без да сме ги предизвикали. Така постъпиха с Хирошима, Нагазаки, ... Белград, Триполи, Дамаск и т.н. Сега искат да се поупражняват в Русия, но ще им приседне. Свърши се с хегемонията им. Сега не крият подкрепата си за хунтата в Киев, но хората вече не са слепи. Америка - вън от Европа!!!

fallback