Снимка: Reuters
fallback

Украйна продължава операцията срещу проруските бунтовници в източната част на страната и разполага с достатъчни военни ресурси да поддържа настъплението без прекъсване, заяви украинският вътрешен министър Арсен Аваков, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата

Аваков отхвърли твърденията, че Киев е спрял антитерористичната операция заради заплахи от Москва, след като украински военни части наближиха една от бунтовническите крепости.

"Няма преустановяване на антитерористичната операция поради заплаха от нашествие на руските въоръжени сили. Операцията продължава. Терористите трябва да са нащрек денонощно. Цивилните няма от какво да се боят", написа Аваков в страницата си във Facebook.

Той отхвърли твърденията, че украинските сили са претоварени и подчерта, че се полагат усилия да се избегнат жертви сред невоюващото население, след като Москва предупреди, че може да предприеме действия в защита на цивилните.

"Противно на слуховете само малка част от силите на антитерористичния център бяха разгърнати без използване на танкове или друга тежка бронетехника. Антитерористичният център има достатъчно сили на свое разположение да ги използва на смени и да действа денонощно, ако е необходимо", каза Аваков, говорейки за новосъздадения орган, в който влизат армията и други ведомства.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 10 години

Демократично е да се оставят мненията на такива, които без да употребяват нецензурни изрази, изказват лично мнение. Продължавам да твърдя, че в заглавията на материалите на тази дама има тенденциозност, която по дефиниция й е забранена! А вие трийте!

17

Времето ще покаже

преди 10 години

16 хиляди добре въоръжени и умееще войници, две дивизии са голяма сила, особенно ако към тях се присъеденят старите квоювали кримки и по-млади отслужили казармата бойци, могат да станат на 60 до 70 хиляди. И то срещу разпадаща се Украинска армия.

16

Анонимен

преди 10 години

башибозукът тук се е превъзбудил

fallback