Снимка: Reuters
fallback

Броят на потвърдените жертви при потъването на южнокорейски ферибот край югозападното крайбрежие на страната миналата седмица достигна 159, предаде Ройтерс, като се позова на националнат информационна агенция Йонхап.

Инцидентът с южнокорейския ферибот се случи на 16 април. Основната част от пътниците му са били ученици, тръгнали на екскурзия до курортния остров Чеджу-чо.

143 души остават в неизвестност, но на практика са смятани за мъртви. Властите се опасяват, че 302 от общо 476-те души, които са били на борда на ферибота, са загинали. 174 човека бяха спасени. Повечето от членовете на екипажа са оцелели. 20 души от 29-членния екипаж, сред които капитанът на ферибота, са задържани по различни обвинения.

Йонхап съобщи още, че вероятно е било открито тялото на южнокорейското момче, което, с треперещ глас, първо е подало сигнал за корабокрушението. Родителите са видяли тялото и дрехи и смятат, че това е трупът на техния син. Ще бъде направен обачеДНК-тест за потвърждение.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 10 години

"Повечето от членовете на екипажа са оцелели." След това изречение няма какво да се коментира, само затвор до живот за всички тях.

fallback