Владимир Путин. Снимка: Reuters
fallback

Ако Киев наистина е започнал да използва армията в Славянск, това е много сериозно престъпление срещу собствения народ. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, предаде РИА Новости.

Oще по темата

„Ако наистина настоящият режим в Киев е започнал да използва армията срещу населението вътре в страната, това без всякакви съмнения е много сериозно престъпление срещу собствения народ“, заяви Путин.

Путин припомни, че дори легитимният според Москва президент на Украйна Виктор Янукович не се е решил да включи армията за разпръсване на митингите в Киев, макар че е имал мандат за това.

Путин е убеден, че настоящите власти в Киев нямат такъв мандат, а легитимността на техните действия изобщо е само частична. „Това е хунта, някаква клика“, каза руският лидер.

По думите му случващото се в Донецк не е острата фаза на конфликта. „Това е наказателна операция, която ще има последици за хората, които взимат тези решения, включително за междудържавните отношения“, каза руският президент.

Действията на властите в Киев срещу народа на Украйна ще имат последици за тях, включително и в междудържавните отношения на Русия и Украйна, заяви Путин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Според Путин, ако Крим не беше влязъл в състава на Русия, ситуацията там можеше да се окаже по-лоша, отколкото в югоизточната част на Украйна.

„Ако не беше реалната подкрепа на Русия за хората, които живеят в Крим, там щеше да бъде невъзможно да бъде осъществен цивилизован процес на волеизявление на гражданите. Всичко щеше да е същото, както е сега в източната и южната част на Украйна. Щеше да е същото и вероятно и по-лошо“, заяви Путин.

Според Путин „това за пореден път потвърждава, че ние направихме всичко правилно и своевременно“.

Той допълни, че както и останалите, е научил информацията за последните събития в Украйна от медиите.

По време на провеждащата се спецоперация на укранските силовици в град Славянск са били унищожени три поста на представители на проруските сепаратисти, съобщи МВР на Украйна.

При сражението са убити петима души от силите за самоотбрана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

231

Анонимен

преди 10 години

16 хиляди и то според официалните данни, е броят на украинските войски минали на руска служба, което ме навява на мисълта, че Янукович начело на тези войници, но с по-добро въоръжение от украинските части, ще се възкачи отново на трона в Киев, победоносно при това

230

До 270

преди 10 години

Точно си го написал колега.Никой не иска да си спомни милионите украинци умрели от глад по времето на комунистите.За незнаещите по долу всяко 3то семейство там е загубило човек но не в войната а от глад.Що не питате защо сега в крим на определилите се като украинци татари турци и др властите им издават руски паспорти с адресна регистрация-Магадан.Мн просто щото могат да си ги изселят лекинко в Сибир по сталински и да оставят там само Руснаци както е направил Сталин с неруснаците в Крим преди 70 г

229

Анонимен

преди 10 години

Русия защо иска да нападне Украйна,за това защото Украинскят народ искат да спрат терористите на тяхна територия да не подклаждат гражданска война.Всички държави биха постъпили по същият начин.Това ако се случи в Русия Путин щеги превърне на пепел.Е тогава как.Значи така им оттърва,и има *** които подържат Русия.Това нее честно.

fallback