Снимка: архив, Reuters
fallback

Украинският политик Володимир Рибак се е сблъскал с разгневена, проруски настроена тълпа, преди да изчезне, показва видеозапис от случилото се, съобщи Ройтерс.

Смъртта на Рибак, който очевидно е бил изтезаван и убит, изигра определена роля за решението на властите да предприемат нова операция в Източна Украйна.

Oще по темата
Видеозапис от четвъртък, публикуван на местния уебсайт gorlovka.ua, показва как Рибак е притиснат от няколко мъже, сред които маскиран човек с камуфлажни дрехи, а неколцина други го обсипват с ругатни.

Според уебсайта преди това политикът се е опитал да махне знамето на сепаратистката "Донецка република". "Само през трупа ми ще свалиш това знаме", крещи на Рибак мъж в цивилни дрехи, докато политикът се опитва да си пробие път към кметството на град Горловка, разположен между Донецк и Славянск.

На записа се виждат двама униформени полицаи, но изглежда, че само единият от тях се намесва - и то неефективно. След няколко минути изглежда, че Рибак вече може да си тръгне.

Вътрешното министерство на Украйна, позовавайки се на очевидци, заяви, че по-късно същия ден той е натикан в кола от маскирани мъже в камуфлажни дрехи. Тялото му беше намерено в събота близо до Славянск, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

чичо

преди 10 години

До Анонименбоже, колко си оригинален ?????

18

СЛАВА УКРАЇНІ !

преди 10 години

В Мариуполе около тысячи человек с огромным флагом Украины провели митинг за единство Украины.

17

Новинар

преди 10 години

Другата версия за убийството на РибакУкраинские СМИ недвусмысленно намекают на причастность Юлии Тимошенко к зверскому убийству депутата "Батькивщины" в Горловке----Миналата седмица Рибак е предал пакет със компромати на Тимошенко при посещението и във Донецк. И я предупредил, че ако не предприеме нещо той ще огласи фактите който и е предал...Преди похищението се е подготвял за среща със нея..Това го твърди негов близък приятел....И това го пишат Украинските медии "Обозреватель" и "Газета UA

fallback