Снимка: архив, Reuters
fallback

На служителите на полицията в Русия с висока степен на достъп до държавни и служебни тайни е забранено да пътуват в редица държави, сред които и България. Това съобщи Интерфакс, като се позова на източник от руските правоохранителни органи.

По данни на източника в края на март руското МВР е получило препоръчително писмо за засилване на режима за защита на секретността. В писмото се предлага да бъдат ограничени пътуванията на служители на вътрешното министерство, които имат допуск за работа с държавна тайна.

В подразделенията на министерството е била изпратена телеграма със забрана за пътуване в редица държави на служителите, които имат втора от три възможни степени на форма на допуск. Източникът на Интерфакс посочи, че тези страни са близо 200, но не уточни кои са тези страни.

Междувременно Lifenews съобщи, че в забранителния списък са включени 150 държави, сред които  САЩ, Турция, България, Великобритания, Япония, Мексико, Италия, Египет, Испания, Чехия, Куба, Норвегия и Холандия. Изданието уточнява, че ограниченията засягат личния състав на МВР, Федералната миграционна служба, Федералната служба за контрол на търговията с наркотици, Федералната служба за изпълнение на наказанията и частично Министерството на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

До 22ри

преди 10 години

Не съм такъв оптимист като тебе за руснаците че ще отърват света от ционистите и американците.Мисле че до сега историята го доказа обратното.Те събуха гащите на руснаците по време на студената война без бой с други средства.Жалкото е че сегашното руско управление не го разбира това и вероятно ще гризнат дръвцето.Относно забраната за пътуване_те изпреварина събитията.Преди ЕС и америка да ограничи пътуванията им те го направина.Тъкмо да не се дразнят от гнилият запад

23

Анонимен

преди 10 години

ЕС ми заприлича на СССР,забрана за пътуване но икономически санкции няма.

22

Анонимен

преди 10 години

нашите разветки от ромския ще изцедят таините им

fallback