Дмитрий Медведев. Снимка: Reuters
fallback

Обемът на подкрепата за Украйна през цялата постсъветска история под формата на различни преференции е 250 милиарда долара, заяви руският премиер Дмитрий Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Oще по темата
Русия ще оказва помощ на други страни, ръководейки се от сегашната ситуация, каза Медведев след отчета си в Държавната Дума (долната камара на руския парламент) за дейността на кабинета за една година.

Премиерът се съгласи с оценката на един от депутатите за това, че Русия е оказала помощ, по-специално на Украйна, на стойност 250 милиарда долара.

"Това е справедлива цифра", каза той. "Това по същество е обемът на подкрепата, която ние сме оказали за цялата постсъветска история под формата на редица преференции, включително и непазарни условия при търговията с природния газ", допълни Медведев.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 10 години

Русия защо иска да нападне Украйна,за това защото Украинскят народ искат да спрат терористите на тяхна територия да не подклаждат гражданска война.Всички държави биха постъпили по същият начин.Това ако се случи в Русия Путин щеги превърне на пепел.Е тогава как.Значи така им оттърва,и има *** които подържат Русия.Това нее честно.

69

Симо

преди 10 години

До 32Само неграмотници могат да пишат за 32 т. злато - такова нигога не сме имали!!! Ако говориш за това, че по тристранните протоколи плащаме на Русия вместо на Осм. империя за железницата и други османски имоти останали в България/ а те не плащат контрибуции на Русия / то трябва да знаеш, че вместо да плащаме расрочено за 75 години, плащаме само 2 години. После болшевиките анулират всички царски договори и ние почти нищо те сме платили. Друг е въпроса, че тази плитка лъжа я разпространяват.

68

Един лаик каза

преди 10 години

96-ти, твоите амеликанчета дадоха 5 милиарда за организирането на преврата и си ги взеха, като иззеха цялото злато на Украйна, включително и Скитското златно съкровище. А сега дават голямата обещана помощ от само 79 милиона долара. Профан си с историята, не говори тъпотии. Централна и Източна Украйна, това е Малорусия, това е Древното Руско Киевско княжество. Русия започва оттука. През 13 век столицата се премества в Москва заедно с цаля и патриарха, с болярите. Окраинците също са Руснаци.

fallback