Снимка: Reuters
fallback

Японските власти бяха на тръни в началото на тази седмица заради инцидент по сигурността преди пристигането в Токио на американския президент Барак Обама, съобщи Франс прес.

Японското министерство на транспорта се наложи да нареди на летището "Ханеда" да смени паролата на зоната за служители на летището, след като служител на японска авиокомпания изгубил за няколко минути листчето, на което бил отбелязан кодът.

Инцидентът се случил в неделя. Човек от охраната случайно намерил листчето и го занесъл на щанда на компанията "Скаймарк".

От компанията разбрали после, че навярно един от нейните служители го е изпуснал 15 минути по-рано, след като се е регистрирал.

Този проблем, за който компанията се извини, се случи няколко дни преди посещението на Барак Обама.

Според японски медии 16 000 полицаи са разположени на най-чувствителните места в Токио, за да следят денонощно за евентуални съмнителни лица и предмети. Ще бъдат използвани и 10 000 камери за видеонаблюдение.

Разпоредбите за пренасяне на багаж са многобройни, а кошчетата за боклук няма да могат да се ползват в няколко метростанции и гари по време на визитата. Ще бъде спряно и движението по маршрута, по който ще мине президентският конвой, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

:)))

преди 10 години

Досмеша ме като прочетох коментар 5. Преди време, от един възрастен човек чух интересни неща за посещение на Фидел Кастро в България преди доста години.Един от въпросите, които Кастро задал на наш бай Тошо бил: "Защо имате такава охрана? Нали хората ви обичат?" :)

7

EU Акбар

преди 10 години

Да не вземат да бастисат Обама тези ??? Още мразят САЩ за двете атомно бомби.

6

Пако

преди 10 години

Да гори в ада, черньото! И кукловодите му също.

fallback