Виктор Янукович. Снимка: Reuters
fallback

Сваленият украински президент Виктор Янукович представи план за уреждане на ситуацията в Източна Украйна, съобщи Франс прес.

В плана Янукович отправя призив за връщане на военните в Източна Украйна в техните места на постоянна дислокация и за изтеглянето на отрядите на Националната гвардия, както и за започване на диалог с населението на източните райони.

Oще по темата

В плана си Янукович предлага и произвеждането референдум по въпросите на федерализацията на страната и на пълномощията на областите, а след това и на референдум относно президентската или парламентарната форма на власт в Украйна.

Едва след това може да се извърши конституционна реформа, се акцентира в плана.

"Вие сте на прага на кървавата баня. Спрете!", призовава в плана си Янукович, обръщайки се към украинските военни, пратени в Източна Украйна, предаде Франс прес.

"Не прекрачвайте границата! Не изпълнявайте заповеди, издадени от престъпници", допълва Янукович в призива си до военните и до членовете на украинските специални сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Анонимен

преди 10 години

Iahve iska kruv! Evreiskiqt bog (dqvola) iska kruv na vsqka cena! Toii e nenasiten,nqma da spre dokato Zemqta ne plamne cqlata i 4ove4estvoto ne bude uni6tojeno!!!

88

Анонимен

преди 10 години

Пуделчето на Путин се разджавкало.Иска му се пак кокалче!

87

Анонимен

преди 10 години

А БЕ ТЪРАНАРИ НЕРАЗБРАХТЕ ЛИ ,ЧЕ ИМАШЕ КАФЯВ И ЧЕРВЕН ФАШИЗЪМ/ЕДИН ЛИДЕР,ЕНА ПАРТИЯ.ПРОСТОТИЯТА Е ВЕЛИКА И НЕПОБЕДИМА СИЛА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.ПРОСТОТИЯТА Е ВЕЛИКА СИЛА.

fallback