Снимка: Reuters
fallback

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви днес, че не вижда риск доставките на руски газ за Европа да бъдат засегнати от евентуални санкции от едната или от другата страна заради сегашното противопоставяне в Украйна, предаде Франс прес.

"Имам чувството, основаващо се на моите многобройни дискусии с Газпром, че нашият руски партньор ще изпълнява договорните си задължения и иска да доставя газ на страните от ЕС", каза Йотингер пред германския в. "Велт ам зонтаг", цитиран от БТА.

"Убедени сме, че в случай на икономически санкции, на Европа или на Русия, газовият сектор няма да бъде засегнат", посочва еврокомисарят.

Руският газов гигант доставя близо 25 процента от синьото гориво на европейския пазар, допълни Йотингер.

"Аз съм против да се ограничават или да се спират газовите ни връзки с Русия през идните години", отбелязва еврокомисарят, допълвайки, че в същото време ЕС трябва да продължи стратегията си на диверсифициране.

Норвегия и Алжир са големи доставчици на газ за Европа, а 30 на сто от синьото гориво идва от самата Европа, от
Великобритания и Холандия, посочва Йотингер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 10 години

Въобще не е важно този еврочиновник какво вижда и какво чувства!Важно е президента на Русия какво мисли по въпроса!А той съвсем открито им заяви/ на ЕС управленците/:ще чакаме още един месец Украйна да се издължи за тазгодишните доставки.Помагайте на Киев с пари в наличност.Ако Куцингер си мисли,че могат да изпитват търпението на президента Путин безкрайно- много се е убаркал!

39

Странник

преди 10 години

До 25 Доктор Сър Пичук" До най-демагогската страна в целия свят е *** русия!!! руснаците безогледно избиват младежта в стотици държави, за да наложат престъпния комунизъм там. Да живее САЩ!!!"-----------------------------АКО БЕШЕ ТАКА, ТИ ЩЕШЕ ДА СИ ПЪРВАТА ЖЕРТВА!

38

лъже-журналисти

преди 10 години

Нашите евродепутати защо не ги чувамеЛакеите-журналисти ингервюират разни чалга-политици,ама мнението на евродепутатите ни е по-голямо табу от това на перуанкките шаманиЩо не ни защитавате бе, мошенници

fallback