Снимка: архив, Reuters
fallback

Дори Европейският парламент да вземе решение за прекратяване на проекта "Южен поток", това няма да се отрази на осъществяването му, заяви днес пред журналисти енергийният министър на Русия Александър Новак, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Реализирането на проекта протича според предвиденото в международните спогодби, затова не може да бъде спрян", добави министърът.

Oще по темата
Министерството на енергетиката в Москва продължава консултациите с представители на Европейската комисия, посочи Новак.

Вчера Европейският парламент призова газопроводът Южен поток да не бъде изграждан, както и да бъдат потърсени други източници на газови доставки за ЕС. Евродепутатите се произнесоха по този въпрос с гласуването на резолюция на последното пленарно заседание за своя мандат.

Икономическият министър Драгомир Стойнев пък обяви, че България ще се бори за реализацията на „Южен поток“, защото този проект е важен не само за доставките на газ за страната и за Европа, но и ще раздвижи икономиката.

Той предупреди, че „Южен поток“ може да се превърне в политическа жертва, защото и Европа се готви за изборите. „Ако ЕНП спечели изборите, „Южен поток“ ще бъде спрян“, категоричен беше той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Анонимен

преди 10 години

Анкара има намерение да обсъди вариант за строителството на тръбопровод не по дъното на Черно море, както е планирано, а по суша. Заявлението на Турция прозвуча на фона на спирането от Европа на преговорите с Русия по нормативното утвърждаване на Южен поток. Анкара решила да се възползва от тази пауза.Цялото: bulgarian.ruvr.ru/2014_04_18/SHHe-premine-li-JUzhen-potok-prez-teritorijata-na-Turcija-2645/

112

тцЪ

преди 10 години

"До червенотиквените комуноиди - вие наясно ли сте, че Русия иска да е собственик на тръбите на територията на страната..."Ми много ясно, че те ще са собственик на тръбите, след като проекта, технологията и инвестициите са техни. Работа на НАШИТЕ п*тьовци е да договорят така нещата, че да се облажим от преминаването на тръбите на наша територия (размера на транзитната такса). Излез от тоя комунизъм бе! Никой не е длъжен да ни дава нещо безплатно, щот сме големи пичове!

111

ДА НА ЮЖЕН ПОТОК!

преди 10 години

БОЙКОТ НА ЕВРО-ВОТА, ДРУГАРИ!НЕКА ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ БОРИМ ЗА ПРЕМИНАВАНЕТО НА ЮЖЕН ПОТОК ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ!НЕКА ПОКАЖЕМ , ЧЕ НЕ СМЕ РОБИ НА ЕС, А СМЕ РУСИЯКАЖЕТЕ ТВЪРДО "НЕ" --НА ЕВРОИЗБОРИТЕ!!!

fallback