Снимка: БТА
fallback

Женева днес е домакин на четиристранни преговори, посветени на кризата в Украйна.

В разговорите участват Русия, Украйна, ЕС и САЩ. Те ще бъдат представени от руския външен министър Сергей Лавров, украинския външен министър Андрий Дешчица, дипломат номер едно на ЕС  Катрин Ащън и американския държавен секретар Джон Кери.

Oще по темата

Разговорите се очертават трудни. Москва иска федерализация на Украйна, но проевропейското правителство в Киев е против тази идея, защото тя застрашава Украйна с разпадане, предаде Франс прес.

Разговорите започват и на фона на напрегната обстановка в източната част на Украйна, където проруски активисти окупираха сгради в редица градове, а правителството започна антитерористична операция.

В случай на провал на срещата САЩ заплашиха с налагане на нови санкции срещу Москва. Според Държавния департамент те може да засегнат повече физически лица, отколкото досегашните санкции, и дори да забранят достъпа до някои ключови икономически отрасли като мините, енергетиката и финансовите услуги, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Шустакович

преди 10 години

До Анонимен 30Понижението на курса на рублата е добре дошло за руската икономика, тъй като по този начин става още по-конкурентоспособна и усилва износа си.Дори Световната банка не можа да не ги похвали за това.Ти руснаците не ги мисли ....

28

Румбо

преди 10 години

Като гледам,киевските *** правят всичко възможно да провалят преговорите-такова е нареждането отвъд океана!Само че когато руснаците стигнат до Киев,вратите на US-амбасадата може да се окажат добре заключени.Но....кой каквото си е постлал!

27

Анонимен

преди 10 години

До ДанчоПобеда? Виж курса на рублата за три месеца назад. Русия знае какво направи и се стяга за поредната си криза. Велика страна с велики умове и велики дураки. К сожеление.

fallback