Владимир Путин Снимка: БТА
fallback

Смях у президента на Русия Владимир Путин предизвика въпрос, зададен по време на "Пряка линия", за възможността за присъединяване на Аляска към Руската федерация, предаде ИТАР-ТАСС.

"Фаина Ивановна, скъпа, за какво Ви е Аляска?", каза развеселен руският лидер. Там е много студено, припомни шеговито той.

Напомняйки, че Аляска е била продадена през 19 век за 7,2 милиона долара в злато, Путин отбеляза, че Русия е северна страна - 70 процента от територията й се отнасят към Севера и Крайния север. "Да не се палим излишно", предложи държавният глава.

Путин каза още, че смята американския си колега Барак Обама за "порядъчен и мъжествен човек". Той заяви това в отговор на донякъде неочакван въпрос, зададен от 6-годишната Албина. Момиченцето поиска да узнае от руския президент дали Обама би го спасил, ако той се дави.

Путин с усмивка призна, че много не би искал да преживява нещастен случай. След това обаче отбеляза сериозно, че в международната политика има място за лични отношения. "Не мога да кажа, че имаме лични отношения с президента на САЩ. Но той е порядъчен човек, мъжествен, смятам, че той би ме спасил, ако се давя", заяви руският президент.

Путин напомни на руските чиновници, че в някои страни разстрелват за кражба. Откривайки поредица блиц въпроси по време на "прекия ефир" с руснаците, държавният глава прочете едно от харесалите му послания. "Ако Вие публично, както в Китай, разстреляте дори и 350 големи крадци, тогава целият народ ще е с Вас".

Путин напомни, че в Русия никога не са разстрелвали за кражба и че въпросът не е в тежестта на наказанието, а в неговата неизбежност. "Но аз специално го взех и прочетох, за да видят чиновниците на различни нива настроението сред народа", шеговито отбеляза президентът. На въпрос за любимата му книга, Путин не се замисли и отговори: "Чапаев", разбира се".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

Бонд

преди 10 години

До БоевЕ, тогре, тогава гледай нещо холивудско с повече насилие, като за 4-ти клас и ще съответства на интелекта ти. Не се коркай, когато пораснеш ще ти се изяснят и други неща.

131

Анонимен

преди 10 години

До АнонименПо този показател ти превъзхождаш многократно.

130

Haha

преди 10 години

До АнонименAbe pich,nqmash predstava sere li ti se ili ti se pikae..shto komentirash ?

fallback