Снимка: Reuters
fallback

Двама украински военнослужещи, единият офицер, са взети за заложници от въоръжени терористи в източната Луганска област, съобщиха Франс прес и агенция УНИАН.

Oще по темата

Според министерството на отбраната в Киев военните спрели край пътя, за да отстранят повреда в колата си, но били отвлечени от екстремисти, които ги откарали в неизвестна посока.

Съвместно с други силови ведомства, ангажирани в антитерористичната операция в Източна Украйна, министерството взема мерки за освобождаване на двамата заложници.

Днес украинското онлайн издание "ОстроВ" уточни, че според негови източници от армията на Украйна сепаратисти са пленили в района на източния град Славянск офицер от разузнаването и неговия шофьор - войник, посочва УНИАН.

Преди часове "пребитият" офицер бил докаран край поделение в Донецка област. "Терористите" поискали от командира да измести батальона другаде и да положи клетва "пред народа на Донбас", като заплашили в противен случай да убият заложниците. Военните отказали и похитителите си заминали.

Съдбата на заложниците остава неизвестна, добавя украинската агенция.

На проруските въоръжени отряди в Източна Украйна е заповядано "да стрелят на месо" по украинските военни, заяви днес Украинската служба за сигурност (УСС), цитирана от АФП.

"Подслушани разговори между руските саботьори сочат, че саботажът в Източна Украйна се върши под ръководството на руски офицери от военното разузнаване, които дават цинични заповеди "да се стреля на месо" по украинските военни", твърди в комюнике пресотделът на УСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Талмъч

преди 10 години

Украинските части са получили заповед в никакъв случай да не прибягват до оръжията си. До началото на преговорите те няма да открият огън въпреки провокациите на руснаците. Те само показват че са на терена. Дебнене на котка и мишка за да се види кой кой е, кой ще открие огън пръв за да бъде обвинен. Ако преговорите се провалят - започва войната. И тя ще е кървава путинска баня. А после - за който има после ще разказва. Русия се сдобива с вечен враг на границата си. Колкото и да е малък ще е зъл

61

petko76

преди 10 години

politikus.ru/industry/17100-hibiny-protiv-idzhis-ili-chto-tak-silno-ispugalo-pentagon.html interesno e stava duma za samoleta ot koito sa se posrali amerikancite na koraba v cherno more

60

dimitar

преди 10 години

DO 75/ ti bi li strelyal po brat si ili svoeto semeystvo?

fallback