Снимка: Reuters
fallback

Германия ще блокира продажбата на 800 танка за Саудитска Арабия, съобщи германският в. "Билд", позовавайки се на правителствени източници, предаде ДПА.

Против сделката се е обявил германският министър на икономиката Зигмар Габриел, който е и заместник-канцлер в коалиционното правителство, отбелязва изданието.

Депутати от Германската социалдемократическа партия (ГСДП), заедно с други партии от левицата, също се обявиха против сделката, когато преди две години за нея се появи информация в медиите. Те призоваха за по-строги ограничения за износа на оръжие.

Саудитска Арабия е отпуснала 19 милиарда евро за 800-те танка "Леопард-2", построени от компаниите "Краус-Мафей Вегман" и "Рейнметал", посочи "Билд". Подобни оръжейни доставки се гледат с критично око в Германия, предвид ситуацията с човешките права в диктаторски държави като Саудитска Арабия и военното минало на Германия, посочва ДПА.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Буран

преди 8 години

До Анонимен 12 я виж дали си прав в разсъжденията си след този клип. Подкрепям политическото решение на Германия. Интелигентно и балансирано. https://youtube/watch?v=_GVzk9vIe8A&index=2&list=WL

10

Анонимен

преди 10 години

Германците са постъпили глупаво основавайки се на човешките права в страната.Та значи: 1.Леопард-2 е може би най-добрият танк в света или най-малкото равен на "Абрамс".2.Това е оръжие за военни цели и унищожаване на друга бронирана техника, т.е. за водене на война с друга държава.3.Бройката е главозамайваща - 800, а цената огромна 19 млр$. В заключение: Ако ще се бият цивилно население, на саудитите ще им свършат работа 100 бронетранспортьора за 50 млн.$.Забаранете им коли по-добре

9

за Витков!

преди 10 години

Ами добре е направила Германия на тези фанатици и коли не трябва да им се продават!

fallback