Сергей Лавров. Снимка БТА
fallback

Русия няма желание да присъединява югоизточните райони на Украйна, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ИТАР-ТАСС.

В изявление по тв канал "Росия 1" той каза, че Москва "не може да има такива желания", защото това противоречи на нейните "коренни интереси". По думите му няма смисъл да се говори за изпращането в Украйна на "някакви мироопазващи сили и въобще за решения на Съвета за сигурност на ООН".

Oще по темата
Лавров изрази убеденост, че сегашното правителство на Украйна трябва "да осъзнае своята отговорност за цялата страна и да протегне ръка и покани за диалог към всички региони без изключение".

През последните няколко дни проруски демонстранти в няколко източни области на Украйна издигнаха лозунги с призив към Москва да изплати мироопазващи сили, които да ги бранят от "фашистката хунта в Киев". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 10 години

Long Live Village of Poduene!

14

Турчинов

преди 10 години

Е остава и да си признае азиатеца!

13

Пророк

преди 10 години

До морскиСлава на Хитлерова Германия... Путинова Русия ни обещава много много "слава'. Жалко за милионите мъртви. Дано аз не съм сред тях. А ти "морски" - ида да воюваш за славата на Путин. Може и да останеш жив. Ще турят на гроба ти Геогиевски кръст.

fallback