Снимка: БТА
fallback

НАТО показа пред репортери сателитни снимки, които според Алианса показват, че Русия е разположила около 40 000 войници край украинската граница, дълги колони танкове, БТР-и, артилерия и самолети, готови за действие, предаде Ройтерс.

"Това е една много добре подготвена и готова за бързи действия сила. Както сочат снимките, тя е разположена близо до пътища и комуникационни линии", каза британският генерал Гари Дейкин на брифинг в натовския военен щаб в Монс, Южна Белгия.

"Тя има ресурсите да навлезе бързо в Украйна, ако й бъде заповядано", добави той. Според него, ако руските политически лидери вземат решения да изпратят войски в Украйна, предните руски части могат да тръгнат до 12 часа.

От натовските снимки личало, че руските сили са разположени на над 100 различни площадки на разстояние от 40 до 150 км от украинската граница. Тези площадки били по-скоро полеви, отколкото военни бази. Снимките били направени между 22 март и 2 април.

Oще по темата

Висш представител на генералния щаб на руските въоръжени сили заяви обаче, че сателитните снимки на НАТО, за които се твърди, че показват струпани край границата с Украйна руски войски, са направени през август 2013 г., съобщи Ройтерс, позовавайки се на руската осведомителна агенция РИА Новости. Изявлението бе направено часове след като НАТО показа снимките, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Александър

преди 10 години

До xЖивял съм и там, и в САЩ, и по Европата. За разлика от теб, Хо, STARBUCKS, навсякъде съм бил в средата на достойни, интелигентни и почтени хора. Към руснаците отношението ми е по-особено. Много сантиментални, до глупост сантиментални хора! Те ни обичат! А защо, защото сме подли и лукави нагаждачи? Чак сега някои се пробуждат. Тук чета гадости, извратени мозъци се гаврят с народа, който ни е освободил от игото! Който е пролял кръв за Свободата ни! Стискам зъби и десница, когато чета гадости

104

няма да Садам

преди 10 години

И над руските войски тихо си летят американски дронове...

103

до 136

преди 10 години

в момента в русия още не е даже пролет, не трева, не кал, сняг има на места. на снимките има трева дето само за 2-3 месеца лятото я има по онези земи.. снимките може и да са истински, просто не са правени сега

fallback