Снимка: Reuters
fallback

Украинското МВР започна антитерористична операция в Харков, обяви и.д. министър на вътрешните работи Арсен Аваков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Започна антитерористична операция. Центърът на града е блокиран. Не се вълнувайте, щом приключим, ще го отворим", отбеляза той.

Oще по темата

Малко по-късно стана ясно, че сградата на областната администрация в Харков е освободена в резултат на специалната операция, при която са арестувани 70 души. Това обяви назначеният от киевските власти ръководител на областта Игор Балута, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Сградата е взета под охрана от служители на правоохранителните органи и бойци от въоръжените сили на Украйна и изцяло е готова за работа", посочва Балута в съобщение, поместено на сайта на областната администрация. Той отбелязва също, че "антитерористичната операция" в града ще продължи.

Според съобщение на украинското МВР, цитирано от агенция Интерфакс-Украйна, 70-те задържани са заподозрени за "незаконна дейност, свързана със сепаратизъм, организиране на масови безредици" и нарушаване на други закони, предаде Ройтерс.

През последното денонощие в източните и южните райони на Украйна са пристигнали допълнителни спецподразделения на милицията от други части на страната, които са готови да решават оперативни задачи "без оглед на местните нюанси", се посочва в прессъобщение на МВР на Украйна.

Вчера група обществени дейци в сградата на областната администрация проведоха събрание на "областната общност", по време на което участниците изразиха недоверие на членовете на Харковския областен съвет, припомня агенцията. Участниците огласиха списък на хора, поели задълженията на "депутати от областни съвет". Беше прието решение за създаване на независима държава под името "Харковска народна република", пише БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

ЕС

преди 10 години

Източна Украйна не иска установения с преврат фашистки режим!

68

румен221

преди 10 години

Приятели,Всичко е ясно... Фашистите в Киев нямат подкрепа дори на 50% от населението: "Според анкета на "GfK Ukraine" едва 12 на сто от жителите на южните области и 9 на сто от източните заявяват, че страната върви в правилна посока. По-малко от половината от респондентите в ЦЯЛАТА СТРАНА подкрепят ПРЕВРАТА, но на юг и изток делът им е само 20 процента, пише "Кийв поуст". - БТА) НЯМА ГЛУПАВ НАРОД! - А тероризма си е тероризъм... И АРАБСКИЯ И АМЕРИКАНСКИЯ И ФАШИСТКИЯ...!.

67

Анонимен

преди 10 години

какви *** са американците. Просот обама трябав да приеме че Крим е вече руски да се обади на Путин и да сключат сделка - Крим си остава руски, санкциите срещу Русия падат,а Украйна няма да влиза в Нато, но путин изричон обявява пред свята че Русия няма да приема в състава си Украйна и че няма да подкрепя сепаратисти в останалите й части. Нататък е лесно.а сега докато Обама се лакоми за едно праче земя - крим - ще загуби цяла Украйна. ***.

fallback