fallback

Европейският съюз се готви да замрази плановете за завършване на газопровода Южен поток през Черно море от Русия на стойност 50 милиарда долара - първото сериозно действие, с което ЕС да накаже Кремъл за завземането на Крим, пише британският вестник "Телеграф", цитиран от БТА.

Oще по темата

Важни подробности станаха известни от изтекла в медиите информация за среща на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу с български политици, на която той предупредил България да не пречи на новата твърда линия на ЕС към проекта и да не се опитва да подкопава единния отговор на ЕС за Украйна.

"Казваме на България да бъде много предпазлива", заяви вчера Барозу, цитиран от български медии. Барозу казал, че "в България има хора, които са агенти на Русия", намеквайки за личности в Социалистическата партия, които се опитват да сключат двустранна сделка с Кремъл, посочва "Телеграф".

Украинският премиер Арсений Яценюк обвини руския президент Владимир Путин, че подготвя почвата за превземане на Донецката област, където е съсредоточена значителна част от тежката индустрия в Украйна. Около 40 000 руски военни са струпани по границата с Украйна и според Яценюк е кристално ясно, че Путин има намерение да отиде отвъд Крим и да изостри кризата до опасно равнище, пише "Телеграф".

Брюксел се отнася сдържано към проекта Южен поток, свързан с огромни договори за олигарси, близки до Путин. Официалната линия е, че проектът все още е в сила, но изтеклите изявления на Барозу потвърждават, че той е политически мъртъв.

Германската канцлерка Ангела Меркел очевидно губи търпение към Путин, който изглежда я е заблудил два пъти в телефонни разговори, обещавайки й първо, че няма да завземе Крим, а след това, че няма войски по границата с Украйна, посочва още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

334

666

преди 10 години

kakvi komunisti , priatel tva sa drebni kelemete deto sigurno si niamat i poniatie kak se boravi s orazie, tatko nasi mama mesi ,goliama usta i nikakvo pokritie za zalost tova e mladezta i masata v bg ako tazi omraza i vreme prekarano pred pc biaha prekarali v nesto gradivno moje bi bg stese da e edna dobra darzava i miasto za ziveene

333

Ф-1

преди 10 години

По- подли и гадни от руските комунисти са само БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ!

332

Путкин

преди 10 години

Ще го яде големия *** то е ясно. Български *** затуй сте бедни смешници бягайте пр и мужиците.

fallback