Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Няма планове за промяна в трасето на морската част от газопровода "Южен поток", нито са правени проучвания в тази връзка. Това пише в съобщение на пресслужбата на "Южен поток транспорт", цитирано от БТА.

Трасето на морския газопровод на "Южен поток транспорт" започва от Анапа в Русия, преминава през турската изключителна икономическа зона, стига до варненското крайбрежие и е избрано след геологически и геофизически проучвания, провеждани няколко години поред.

Oще по темата
Проучени са над 16000 километра, включително и с дълбоководни проучвания с дистанционно управляеми уреди.

Правени са многобройни проучвания на сушата и в двата сухоземни участъка на газопровода. Оценките за въздействие върху околната среда в Русия, Турция и България са изготвени въз основа на резултатите от тези проучвания на настоящото трасе.

Промяната му не може да бъде направена за една нощ и е дълъг и сложен процес, пише в съобщението.

Договорите за доставката на тръби вече са подписани за първите две линии. Освен това, "Южен поток транспорт" подписа договор със "Сайпем" за строителството на микротунелите и на четирите тръбопровода, се припомня в съобщението.

По-рано днес пред журналисти заместник-министърът на икономиката и енергетиката Иван Айолов каза, че в публичното пространство са се появили съобщения, че три от общо четирите тръби на "Южен поток" е възможно да минат през Крим, но самият той няма такава информация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

НФБ

преди 10 години

До АнонименНОВОТО Е ЧЕ ЮЖЕН ПОТОК СЕ НАСОЧВА КЪМ КИТАЙ И ЗАОБИКАЛЯ ЗАПАДНА ЕВРОПА...ПРЕДВИЖДА СЕ ПО ТРЪБИТЕ ДА СЕ ДОСТАВЯ ПИТЕЙНА ВОДА ОТ СЕВЕРНИЯ ПОЛЮС СЛЕД КАТО ЗАПАДА ЗАПОЧНЕ ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ И ЗАМЪРСИ ДЪЛБОКИТЕ ПОДПОЧВЕНИ СЛОЕВЕ С ВОДА НА СТАРИЯ КОНТИНЕНТ..ЩЕ СЕ РАЗШИРЯВА И ЗЪРНОПРОИЗВОДСТВОТО В ДАЛЕКОИЗТОЧНИТЕ РАЙОНИ НА РУСИЯ РУСИЯ ЩЕ ПРОДАВА СУРОВИНИ САМО СРЕЩУ ИЗНОС НА ЗАПАДНИ ТЕХНОЛОГИИ И ПРОИЗВОДСТВА В РУСИЯСПИРА СЕ РАЗМЕНА НА СУРОВИНИ СРЕЩУ ЗЕЛЕНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ

7

Анонимен

преди 10 години

До Супата куманязии какво ще ни направи Барозу? Плаши гаргите!

6

Анонимен

преди 10 години

Южен Поток е с НОВО начало и то се намира в КРИМ. По този начин съществено се намалява дължината на трасето от една страна и от друга се избягва преминаването ме през Турска икономическа зона. В моента със сигурност вече текат новите проучвателни дейности за новото трасе

fallback