Снимка: Reuters

Руското външно министерство призова незабавно да бъдат прекратени всякакви военни приготовления в Украйна, които могат да предизвикат гражданска война, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира съобщение на външното министерство.

Още по темата

"Има информация, че в югоизточните райони на Украйна, включително в Донецк, се струпват подразделения на вътрешните войски и националната гвардия на Украйна с участие на бойци от незаконното въоръжено формирование "Десен сектор".

Особена тревога предизвиква обстоятелството, че в тази операция са включени около 150 американски специалисти от частната военна организация "Грейстоун", носещи униформи на бойци от подразделението "Сокол". Поставена им е задача да потушат със сила протестите на жителите на югоизточните райони срещу политиката на сегашните киевски власти.

Организаторите и участниците в тази провокация поемат огромна отговорност, създавайки заплаха за правата, свободите и живота на мирни граждани на Украйна и за стабилността на украинската държава", гласи съобщението на руското външно министерство, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase