Дилма Русеф. Снимка: Reuters
fallback

Подкрепата за президента на Бразилия Дилма Русеф от страна на нейните сънародници все повече намалява, а бразилците са все по-песимистично настроени относно икономиката на страната и са все по-разочаровани от управлението на държавния глава, предаде Ройтерс.

Русеф изгуби 6 % в допитване до общественото мнение на центъра Датафоля в сравнение с анкета от предходния месец. Допитването, проведено през месец март показва, че само 38 процента от бразилците ще гласуват за Русеф на президентските избори на 5 октомври. През февруари подобно мнение бяха изразили 44 процента.

Най-голямата икономика на Латинска Америка навлиза в четвърта година на забавен растеж по време на управлението на Русеф. Тя изгуби доверието на инвеститорите, като не успя да съживи икономиката или да намали покачващата се инфлация.

Миналия месец рейтинговата агенция Стандард енд Пуърс намали рейтинга на Бразилия заради слабия растеж и покачващия се дълг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 10 години

По-правилно би било статията да е озаглавена: "Американците биха искали бразилците все по-малко да вярват на Дилма Русеф"

17

Анонимен

преди 10 години

хахахаха бсп и герб не събират толкова % ххахахаххахахаДа я докарат тука, че всички са некадърници

16

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 18ама можеш да ядеш от ръката на *** а безродно псе

fallback