Снимка: архив, Reuters
fallback

Украински официални лица намекнаха за руско участие в смъртта на протестиращи, пише британският "Гардиън" по повод вчерашните твърдения на новите украински власти за стрелбата по време на протестите в Киев, при която загинаха голям брой хора.

"Индипендънт" отбелязва по същата тема, че намеците за руско участие може още повече да обтегнат отношенията с "бившия съветски господар на Украйна".

"Спрете да се гневите и практикувайте йога, заяви Русия на САЩ", пише "Дейли телеграф", спирайки се на вчерашното изказване на руския заместник външен министър Сергей Рябков за действия на Вашингтон по кримския въпрос.

Oще по темата
Дипломатът заяви също, че решението на САЩ да прекратят военното и цивилното сътрудничество, включително и това между НАСА и Руската космическа агенция, е в противоречие със "свободната воля на хората в Крим". Той добави, че американците са "наивни", ако си мислят, че подобни санкции могат да променят ситуацията.

Тези изказвания бяха направени, след като правителствено разследване в Киев констатира, че украински полицейски спецчасти за борба с безредиците и подразделения на специални сили са си сътрудничили със служители на руската Федерална служба за сигурност по време на операция, довела до убийството на над 80 души през февруари, отбелязва "Дейли телеграф".

"Вашингтон пост отбелязва, че "мистерията около тези убийства - много от които в резултат на стрелба на снайперисти", е породило множество зловещи теории. Вестникът коментира също, че украинците гледат на откриването на убийците като на решаващ тест за новото си правителство, "не само за компетентността му, но и за ангажиментите му за прозрачност".

"Ню Йорк таймс" посочва, че представените данни от временния министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков, новия генерален прокурор на страната и шефа на спецслужбите, са първият опит на новото правителство в Киев да даде изчерпателно обяснение за това кой е наредил и извършил стрелбата, причинила повечето смъртни случаи на Майдана.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

:)

преди 10 години

До УМЕН ГУЩЕРНа такива *** гущери като теб, нищо друго не им остава освен да мечтаят!Така ще си умреш с несбъднатите мечти

52

ХаХа

преди 10 години

Ами че те единия го хванаха... тоя дето стреля в Крим със снйпер по хората без оръжие които бяха блокирали входа в казармата и по самите войници.. 17 годишен младеж от Лвов, западна Украйна, от правия сектор. Да го попитат руснаците за неговите другарчета от майдана и да разскажат .. Ама явно на чичо Сам му трябва другата "истина" неговата... Пълно информационно затваряне е в момента в Украйна и жестока антируска пропаганда по американски образец... народа почти е озверял и то срещу Русия...

51

Анонимен

преди 10 години

Всички прекрасно знаят кой стреля- *** от Десен Сектор (тяхната Атака), които гордо позираха с оръжия и каски при всяка възможност за снимка. Те бяха използвани от превратаджиите като сигурно са им обещали позиции във властта. След като работата беше свършена, лидерите на националистите биват избивани и съдени (за разни скалъпени истории), а вината за стрелбите се прехвърли на руснаците. С един куршум два заека.

fallback