Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Товарен кораб, плаващ под монголски флаг, е потънал край бреговете на Корейския полуостров.

По последни данни двама души от екипажа са загинали, а други 11 са безследно изчезнали. Започнала е операция по издирването на оцелели, в която са се включили спасителни екипи на бреговата охрана. На кораба е имало 16 души екипаж, всички от КНДР.

Плавателният съд е потънал заедно с целия си товар от желязна руда, твърди анонимен източник от Пхенян. Корабът е потеглил от севернокорейското пристанище Чходжин, а крайната точка на пътуването му е бил град в Китай.

Властите в Сеул заявиха, че въпреки усилията на спасителите е изключително трудно да бъдат открити оцелели, защото инцидентът се е случил през нощта.

Говорителят на бреговата служба Ким Юи До заяви, че са изпратени патрулни кораби и самолети, които да търсят оцелели. Трима души са извадени живи от водата, а други двама са открити мъртви. Издирването продължава, тъй като 11 души остават в неизвестност.

Откритите хора от екипажа са настанени в местни болници, където са под лекарска грижа.

По маршрута Северна Корея – Китай редовно пътуват товарни кораби, но това е първият подобен инцидент, заявиха от Международната служба за корабоплаване.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 10 години

Самопотопили са се с надеждата да избягат от комунистическия "рай" и Вожда.

fallback