Снимка: БТА
fallback

Най-малко осем души бяха убити при сблъсъци между групи, подкрепящи различни кандидати на местните избори в Турция, съобщиха турски медии.

Според местните власти 4 души са убити при престрелка между две семейства в село Ювачък, област Илван, намираща се в близост до границата със Сирия.

В областта Сиверек в същата провинция двама са били убити, а деветима души – ранени с хладно оръжие, при възникналите безредици.

В южната провинция Хатай, граничеща със Сирия, двама души са загинали при престрелка между роднините на двама независими кандидати село Гюлбаши.

През днешния ден в Турция се проведоха местни избори, които ще имат важно значение за бъдещето на ислямско-консервативното правителство на премиера Реджеп Ердоган, чийто имидж пострада от скандали за корупция и подслушване.

Самият Ердоган изрази увереност по време на местните избори, че „истината ще излезе наяве” и че хората подкрепят неговата партия, предаде AFP.
   
Изборите вече приключиха, като изборните участъци са затворени. Гласуването в 32 провинции, разположени в източната част на Турция, започна в 07.00 сутринта и приключи в 16.00 часа местно време.

В останалите 49 провинции гражданите имаха възможността да упражнят правото си на глас от 08.00 часа до 17.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

анонимен

преди 10 години

У нас в България също е така, та нали те са ни владели 500 години и къде ти е демокрацията, корупция и какво ли не още НО ГИ ИЗБИРАТ както тук, ту БСП, ДПС, ГЕРБ и кой ли не още !

15

ХА ХА ХА

преди 10 години

"хубава работа" АМА ***

14

Анонимен

преди 10 години

Австралопитеците от Анадола напомниха, че би било огроман грешка да ги приемат в зоопарк, камо ли в ЕС.

fallback