Юлия Тимошенко. Снимка: Reuters
fallback

Юлия Тимошенко обяви официално, че ще се кандидатира на предсрочните президентски избори в Украйна, насрочени за 25 май, предадоха световните агенции.

Ще поискам от конгреса на партия "Баткившчина" ("Отечество"), който ще се състои на 29 март, да издигне моята кандидатура за най-високия пост в държавата, каза 54-годишната Тимошенко на пресконференция в столицата Киев. "Аз просто съм длъжна да се кандидатирам за президент", допълни тя.

Според последните проучвания на общественото мнение безспорен фаворит на изборите е политикът и милиардер Петро Порошенко, единственият украински олигарх, подкрепил публично започналите в края на ноември прозападни протести в страната, следван далеч назад от лидера на партия УДАР Виталий Кличко и Тимошенко.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

ицо

преди 10 години

Обикновено махленските клюкарки обсъждат положението на съседите си когато не ги питат. Путин се отличава от тях само по това, че окупира съседския килер, докато при украинците течеше бурен семеен скандал.

107

тони

преди 10 години

Пич не се хаби ! Не можеш прогони тъмата легнала върху България.А що се касе до Путин - той е велик човек и затова го мразят на запад !

106

12321

преди 10 години

почему не НА ДЕТРОЙСКИЙ-ПРЕВЕЖДАМ ЗА ГЛУПАЦИТЕ ОТ ДИР И ***:-В ДЕТРОЙТ БЕЗ АНГЛИйСКИ И ХЛЯБ НЯМА!:)))

fallback