Снимка: Reuters
fallback

Със смазването на протестните настроения в Източна Украйна ще се заеме частната военна компания Greystone Limited, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на анонимен източник от украинските сили за сигурност.

Такава била позицията на временно изпълняващия длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов, допълва същият източник.

Тъй като според украинските власти управленията на службите за сигурност в източните райони не са способни да потушат протестните настроения и да неутрализират лидерите и активистите на проруското движение, с това трябва да се заемат наемници.

Идеята по-конкретно била на олигарсите Игор Коломойски и Сергей Тарута, назначени за губернатори на Днепропетровска и Донецка област, допълва ИТАР-ТАСС.

Междувременно стана известно, че един от лидерите на радикалното украинско движение "Десен сектор" - Олександър Музичко, е бил убит в град Ровно, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позовава на украинските медии.

Олександър Музичко, по-известен като "Сашко Белия", е бил обявен за международно издирване заради участие в бойни действия срещу руски военнослужещи, посочва ИТАР-ТАСС. Той е заподозрян в убийството на над 20 руски войници, докато се сражавал на страната на сепаратистките бунтовници в Чечения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

до117

преди 10 години

До dimchoДимчооо, мнооого си ***! Едни такива мекерета, като теб, казват, че въобще на Земята няма нации, има само македончета :))))

104

Анонимен

преди 10 години

До пожарникар-евродоброАбе да живее, ама взеха че го убиха-като отидеш там те чака същото -може и да не ти хареса.

103

dimcho

преди 10 години

До Боби --- UKRAINSKATA NATSIA E PO STARA OT RUSKATA ! HIAMA KIEVSKA RUS - IMA KIEVSKA UKRAINA !

fallback