Снимка: архив, Reuters

Санкциите на ЕС и на САЩ срещу Русия будят "ирония" в Кремъл, заяви човек от апарата на президента Владимир Путин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
"Писна ни от тези санкции, те будят чувство на ирония, дори на сарказъм", каза в отговор на въпрос на агенцията Юрий Ушаков, помощник на руския държавен глава.

Той обаче остави без отговор въпроса дали Русия ще наложи ответни санкции, посочва ИТАР-ТАСС.

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин нарече „детска градина“ наложените от Запада санкции срещу Русия, предаде РИА Новости.

„От наша страна няма никакъв шантаж, дори никакъв разговор. За някакви конкретни санкции не говорим, защото тези санкции, които ни бяха предявени – това е някаква детска градина. Издирването на сметки и имущество в чужбина на хора, каквито по определение там не може да има, това е всъщност някаква зла шега“, заяви Рогозин пред журналисти.

САЩ и ЕС обявиха в понеделник налагането на санкции срещу високопоставени руски политици поради ситуацията около Крим.

Президентът на Русия Владимир Путин каза по-рано, че щетите от евентуални санкции във връзка със ситуацията около Украйна ще са взаимни. По думите на говорителя на руското външно министерство Александър Лукашевич на Москва няма да й се наложи да отговаря на евентуалните санкции задължително огледално.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase