Сергей Аксьонов, Владимир Константинов, Владимир Путин и Алексей Чалий. Снимка: Reuters
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин, премиерът на Крим Сергей Аксьонов, председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов и кметът на Севастопол Алексей Чалий подписаха договор за приемане на република Крим в състава на Русия.

Oще по темата

Договорът предвижда образуване на нови субекти в състава на Русия, предаде Интерфакс.

Договорът за присъединяване на Крим към Русия беше подписан след изявлението на руския президент Владимир Путин пред двете камари на парламента.

Процедурата по приемане на нов субект в Руската федерация предвижда след подписването на договора президентът на Русия да сезира Конституционния съд на Русия, който да даде оценка на съответствието на договора с руската конституция.

В случай на положителна оценка договорът заедно с проект за федерален конституционен закон, в който се определят названието на новия субект на Русия, неговият статут, граници, се изпраща в Държавната Дума. Ако двата документа бъдат приети от двете камари на парламента и бъдат подписани от президента, в член 65 от Конституцията на РФ, която определя списъка на субектите на федерацията, се внася поправка - допълнителни названия на новите субекти на РФ. В момента в състава на Русия влизат 83 субекта на федерацията, посочва ИТАР-ТАСС. 

На 16 март в Крим беше проведен референдум, на който над 96% от гласоподавателите се обявиха за присъединяване на Крим към Русия. На 17 март новата република Крим беше призната от Русия, след като президентът Путин подписа указ за независимостта на Крим.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

Леле

преди 10 години

Като изключим че Путин е луд фен на "Бумеранга на злото", Сидерчето си държи по същия начин ръцете пред лицето като говори пред тълпа! Това да не е таен знак на античифутите? Ако дойде Атака на власт България само може да спечели! Че и с Русия ще си възстанови старите отношения.

124

Анонимен

преди 10 години

Eвала на товарищ Путин !!!Твърд като стомана.Нито крачка назад , така се мачкат гейове от Вашингтон до Брюксел.

123

Иво

преди 10 години

До kremenaabvКременче, глупачето ми! Трябва ни и Гугъл, и Майкрософт. На теб те трябва Мегахард, с два рошави свидетеля под него. Тази света троица ще ти върне душевното спокойствие...

fallback