Снимка: Reuters
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ "За признаването на Република Крим", съобщи прессслужбата му, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Текстът гласи:

Oще по темата

"1. Предвид волеизявлението на народите на Крим на
общокримския референдум, състоял се на 16 март 2014 година, да
се признае Република Крим, в която град Севастопол има специален
статут, в качеството на суверенна и независима държава.
2. Настоящият Указ влиза в сила от деня на подписването му."

Указът на Путин за признаване на независимостта на Крим е поредна стъпка към приемането му в състава на на Федерацията, коментира за ИТАР-ТАСС заместник-председателят на комитета на Държавната дума по конституционно законодателство и държавно строителсто, представителят на долната камара в Конституционния съд Дмитрий Вяткин ("Единая Россия").

"Указът на президента за признаването на независимосттта на република Крим и на града-герой Севастопол със специален статут - това е поредна стъпка към приемането на Крим и на Севастопол в качеството на субекти на Руската федерация в състава на Русия", каза парламентаристът.

По думите му сега, след признаването на Крим и Севастопол, може да се сключи международен договор, той да се ратифицира след проверка за конституционността му в Конституционния съд и да се приеме съответният федерален конституционен закон.

На свой ред изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов обяви, че Киев е готов за разговори с Русия във връзка с нахлуването й в Крим, но никога няма да приеме анексирането на полуострова, каза той в телевизионно обръщение към нацията.

Турчинов каза още, че всякакви действия, водещи до масови безредици в Украйна, следва да се разглеждат като "подстрекаване на военния агресор и престъпление срещу държавата".

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

Анонимен

преди 10 години

До БРАВОЗначи руснаите най-накрая си признаха, че са точно същите като американците.ХУбаво е , че най-накрая признаха Косово.

107

БРАВО

преди 10 години

Бълагарина и другия русофоб - по-споокойно малко :)Русия ли е агресора? Кой напада суверенни държави да ги демократизира, как косово се отцепи и го признаха, защо крим е противозаконно? Там нямаше размирици - нещата ги направиха мирно с референдум. И ако наистина има санкции и майка Русия ви спре газта ще види цяла европа кон боб яде ли - америка ли ще ви праща петрол и газ и от къде -с кораби ли ще го карат? за цяла Европа??? Колкото до цената от газпром - като се дръвчиме на русия така е.

106

ТИМ

преди 10 години

Митова, има още:....................Как два различных полюса,Во всем враждебны мы:За свет и мир мы боремся,Они - за царство тьмы.Дадим отпор душителямВсех пламенных идей,Насильникам, грабителям,Мучителям людей!

fallback