Снимка: Reuters
fallback

Външните министри на страните от Европейския съюз се споразумяха да наложат санкции, включително забрани за пътуване и замразяване на авоари, на 21 длъжностни лица на Русия и Украйна, заяви литовският външен министър Линас Линкевичус, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата
След среща, продължила около три часа, външните министри от ЕС бързо постигнаха съгласие за списъка на лицата, на които да бъдат наложени санкции заради ролята им в завземането на Крим от Русия и вчерашния референдум за отделяне на региона от Украйна и присъединяването му към Русия.

Линкевичус написа в Тwitter, че външните министри "току-що се договориха за санкции - ограничения за пътуване и замразяване на авоари - срещу 21 служители от Украйна и Русия".

Списъкът на засегнатите лица ще стане известен, след като бъде публикуван в официалния вестник на Евросъюза.

По думите му след няколко дни дни ще последват още мерки, когато лидерите на ЕС се съберат на среща на върха в Брюксел. Очаква се те да разширят списъка със санкционираните лица, като включат още висши фигури от обкръжението на руския президент Владимир Путин, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

MSC

преди 10 години

Защо не се отразява подобаващо една изключително важна новина,а именно придобивката на 52000кв.км. от Русия в ОХОТСКО МОРЕ!?За шелфа демек!Колкото и да не е приятно на някой агенции ,ще се наложи да го отразят!

48

asdf21

преди 10 години

sankcii samo za gadnite komunqgi !!

47

Анонимен

преди 10 години

Браво на "десните " в Европа в това число и в България. Които като матросовци защитават решението на комунистическият диктатор Хрусчов който в качеството си на първи секретар на комунистическата партия на съветският съюз подари Крим на Украйна .Те това не може да е истина .

fallback