Снимка: Reuters
fallback

Руският парламент работи по проектозакон, който ще позволи конфискуването на имущество и финансови активи на европейски и американски компании, в случай че Западът наложи санкции на Русия заради Украйна. Това предаде Ройтерс, позовавайки се на руската информационна агенция РИА Новости.

По думите на председателя на конституционната комисия в горната камара на руския парламент Андрей Клишас проектозаконът "ще даде възможности на президента и правителството да защитят руския суверенитет от заплахи", пише БТА.

Според Клишас мерките отговарят на европейските стандарти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

maora

преди 10 години

ДО ХМ:много обичам такива тикви да се изказват. Тикво зелена занаеш ли защо много западни фирми не могат да виреят в Русия. Има изисквания доста които не могат да покрият. Първо всичко се изписва на кирилица, второ имат законови бази за конкуренцията и предимството на Руското производство. Руснаците са националисти и предпочитат руското производство пред западното. Карфур Русия напр. фалира само след няколко месеца, защото не можа да се справи с местните руски вериги. Веднага се самообрежи.....

53

slavcho

преди 10 години

Ако, нямаше руснаци и араби на този свят, щяхме да си живеем като в рая.

52

чичо Сам

преди 10 години

Клати, клати, колко да ни клати?

fallback