Снимка: БТА
fallback

Новият премиер на Автономна република Крим Сергей Аксьонов днес пое контрола над всички военни, полицейски и други сили за сигурност в региона и поиска помощ от руския президент Владимир Путин, за да гарантира мира в републиката, предаде Асошиейтед прес.

В изявление, цитирано от местни и руски информационни агенции, Аксьонов заяви, че въоръжените сили, полицията, националната сигурност и граничната охрана ще отговарят само на неговите заповеди, пише БТА. Премиерът допълни, че всеки командир, който не е съгласен, трябва да напусне поста си.

Аксьонов също така потърси помощ от Путин. "Осъзнавайки своята отговорност за живота и безопасността на гражданите се обръщам към руския президент Владимир Путин за помощ в гарантирането на мира и спокойствието на територията на АРК", се казва в изявлението на кримския премиер.

Oще по темата

Както Dnes.bg писа въоръжени лица, описани като руски военни части, вчера превзеха основните летища в Крим, където е базиран руският черноморски флот, припомня АП.

Междувременно стана ясно, че Русия няма да пренебрегне искането на помощ, отправено към президента Владимир Путин от новия премиер на Автономна Република Крим (АРК) Сергей Аксьонов. Това се казва в изявление на Кремъл, цитирано от Франс прес.

"Русия няма да пренебрегне това искане", заяви пред Риа Новости представител на президентската администрация. Малко по-рано днес Аксьонов взе контрола над силовите структури в Крим и се обърна към Путин за помощ в гарантирането на мира и спокойствието в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

До Аноним 45

преди 10 години

Кримските татари НЯМАТ абсолютно нищо общо с прабългарите. Както румънските татари. Както ногайските татари. Кримското ханство е превзето от Русия и част от тамошните татари са дошли в българските земи в Османската империя. И много са ни клали! Това за Борис III и преселените в Царство България българи от Крим е твоя гадна измислица. Съвсем изби рибата с това, че след 9.IX 10000 са били избити и то "заедно с жените и децата"!Такъв като теб да го оваляш в катран и перушина!

91

naTpuoT

преди 10 години

какво ли си мисли, княз Игор в този момент ?

90

чудо

преди 10 години

Пу да им се ненадяваш на ***.Политически анализатори,военни стратези абе с една дума ГЕНЙИ.Е направиха от държавата си най-голямата *** на света.Изредиха им се да ги 'управляват' всички възможни тарикати и още са се наредили на опашка.Но нищо ние знаем,че ДРУГИТЕ са виновни.

fallback